Donna Marcus Duke

Donna Marcus Duke yra apdovanojimų pelnę rašytoja(s), atlikėja(s) ir kuratorė(-us), gyvenantys Londone. Šiuo metu yra Oksfordo universiteto vizituojanti(s) mokslininkas(-ė) autobiografinės literatūros srityje ir dirba kuratoriaus asistentu(-e) „Del Vaz Projects“ Los Andžele. Jų tekstai ir kritika apie queer ir trans meno kultūrą bei politiką publikuoti tokiuose leidiniuose kaip „Frieze“, „Numero Art“, „I-D“, „AnOther“, „Vogue Italia“, „Dazed“ ir „3AM”, o esė – įvairiuose nepriklausomuose rinkiniuose bei leidyklų „Pilot Press“, „Sticky Fingers Publishing“, „Worms“ ir „UCL Press“ publikacijose. Yra skaitę paskaitas ir vedę pokalbius Oksfordo universitete, Londono šiuolaikinio meno institute, Karališkajame meno koledže ir Goldsmito universitete. Šiuo metu rengia debiutinį romaną Cult Trans, kuriame tyrinėja tikėjimo ir dvasingumo vaidmenį šiuolaikiniame trans diskurse.

Kaip naktinio gyvenimo organizatorius(-ė), 2016 m. Donna įkūrė performanso kolektyvą „Haute Mess“, pristatantį ir viešinantį queer bei trans naktinio gyvenimo praktikų darbus. Bendradarbiaudami su San Diege gyvenančiais DJ Acid Sally, kuravo renginius įvairioms Jungtinės Karalystės meno įstaigoms, tarp jų – Mančesterio meno galerijai ir Oksfordo modernaus meno muziejui. Šiuo metu „Haute Mess“ kas du mėnesius reziduoja žymiame Rytų Londono queer naktiniame klube „Dalston Superstore“.

2022 m. Donna kartu su kolega rašytoju(-a) Samu Moore’u įkūrė iniciatyvą TISSUE, kuria siekia pristatyti ir publikuoti trans žmonių tekstus bei sudaryti sąlygas rašymo veiklai.

RUPERT rezidencijos metu Donna plėtos rašto darbą apie 8 deš. rašytoją Chalotte Bach, suformulavusią drąsias teorijas, pateikiančias transseksualumą kaip evoliucinį proveržį.